Prieskambario baldai kaunePrieskambario baldai kaune
Ką apie žmogų pasako jo prieškambaris

Ar kada nors pagalvojote,  kad prieskambario baldai Kaune, žmogaus bute, gali pasakyti kažką apie savininką? Šį kartą panagrinėkime, kokie prieskambario komponentai, baldai gali Kaune arba kitame mieste atskleisti kažką apie šeimininką, savininką.

Durų kilimėlis

Prie kiekvieno žmogaus durų nuolat renkasi nešvarumai. Prieskambario baldai Kaune gali užkirsti kelią tų nešvarumų kaupimuisi ir vėlesniam jų išnešiojimui po visus namus. Kaip tai gali atsitikti? Tikriausiai tada, kai prieskambario pradžioje, prie pat durų, jūs padėsite tikrai gerą, nešvarumus surenkantį kilimėlį. toks daiktas sulaikys įvairiausius purvus, nešvarumus. Taigi, iš kilimėlio galima Kaune šiek tiek spręsti apie žmogų. Jeigu kilimėlio apskritai nėra – tikriausiai žmogus yra nelabai tvarkingas. Galbūt ir kituose kambariuose esantys baldai yra ne itin tvarkingi, o pats žmogus nerūpestingas ir teikiantis ne tiek jau ir daug reikšmės namų jaukumui. Galbūt žmogus buvo taip auklėtas jau vaikystėje, o gal jis tiesiog yra meniškos sielos, bohema jam labiau prie širdies, nei pedantiška tvarka.

Jeigu tokie prieskambario baldai Kaune kaip kilimėlis jus pasitinka visada labai švarūs, vadinasi, asmuo yra itin tvarkingas – jis negali pakęsti jokių nešvarumų, todėl nuolat plauna, skalbia, išpurto ir kitaip sutvarko šį kilimėlį. Tai yra labai geras, netgi sveikintinas bei pavydėtinas bruožas, sakantis, kad žmogaus namai visada bus tvarkingi ir gražūs. Tačiau pažiūrėkime, ką kiti prieskambario baldai Kaune gali pasakyti apie žmogų.

Drabužių spinta

Jeigu drabužių spinta koridoriuje stovi labai didelė, galite spėti, jog čia galbūt gyvena gausi šeima. Juk vienas žmogus, gyvenantis bute, nesirūpins, kad prieškambaryje stovėtų didelė dėžė, į kurią būtų galima prikabinti daug paltų ir striukių. Prieškambario baldai Kaune, kurie yra itin erdvūs ir dideli, kaip tik tai ir gali reikšti – jog gyvena čia ne vienas žmogus. Gal visa šeima, gal keletas nuomininkų. Žinoma, galima ir suklysti. Nes taip pat tai gali reikšti tai, jog čia gyvena puošeiva – vyras ar moteris, nesvarbu.

Batų dėžė

Į batų dėžę vos užmesite akį, iškart žinosite, ką sako šie ne biuro baldai apie šeimininką. Pamatysite, ar jis turi daug batų. Jeigu batai skirtingų dydžių – tai čia gyvena ne tik vienas jų nešiotojas. O jeigu to paties, tačiau daugybės skirtingų rūšių – turite reikalą su tikru stileiva. Tokio žmogaus namuose lankytis visada labai įdomu, nes paprastai ne tik prieskambarys yra labai dailus, stilingas,  bet ir toliau sekančių kambarių interjeras gali nustebinti savo sprendimais.

Spintelė su stalčiukais

Jeigu prieškambario baldai (Klaipėda) yra ne tik minėtieji, bet čia puikuojasi ir spintelė su stalčiukais – vadinasi, tai gana tvarkingo žmogaus butas. Toje spintelėje, žinoma, laikomos įvairios priemonės batų ir lauko drabužių priežiūrai, kurios reiškia, kad žmogus yra linkęs kažkaip tvarkingiau apsirengti.

Pakabos koridorius

Prieškambario baldai – spintos – Kaune gali reikšti uždarumą. Spinta tarsi parodo, kad mes nenorime, jog kažkas matytų, kokius rūbus dėvime, kokius batus avime, kokias kepures mėgstame. Spintoje galime paslėpti savo paslaptis ir savo daiktus, ir niekas niekada nesužinos, kas čia gero pas mus stovi.
Tačiau visiškai atvirkščias baldas automatiškai tampa pakabai tiesiog sienoje ar ant stovo. Vadinasi, žmogus neslepia savo daiktų. Jam patinka viską matyti atvirai, kaip kas yra. Be to, tai galbūt labai skubančio žmogaus prieškambaris, kuris nenori, kad reikėtų varstyti spintą ir ieškoti pirštinių, o daug patogiau išbėgant tiesiog viską nukabinti nuo kabliuko.

Sviestuvai Kaune

12/11/2013

 
Sviestuvai KauneSviestuvai Kaune
Ką naktį apšviečia Kauno šviestuvai

Kiekvieną naktį Kauno sviestuvai apšviečia visą miesto panoramą. Vieniems ji graži, kitiems norėtųsi nuo jos pasislėpti, tretieji apskritai tokio dalyko nepastebi. Įdomu ir tai, kad kiekvienas žmogus pastebi subjektyvius, skirtingus dalykus. Todėl, kas vieniems atrodo išryškinta, kitiems yra tarsi niekada nepastebima, nors sviestuvai ir šviečia. Taigi, ką naktį galima pamatyti Kaune? Gražaus, ir negražaus.
Žmonės

Kitaip nei, tarkime, Vilniuje, sviestuvai Kaune naktį apšviečia mažiau žmonių, nei jų būtų galima apšviesti sostinėje. Vietiniai visada sako, kad Kaunas vakarais tarsi išmiręs. Nors tai vienas iš didžiausių Lietuvos miestų, kuriame yra, pagal Lietuvos statistiką, daug žmonių, tačiau Kaune kažkodėl linkstama vakare į miestą išeiti rečiau. Sunku pasakyti, kodėl taip yra. Juk sviestuvai pademonstruoja tikrai puikius miesto vaizdus, dailias gatves, alėjas, prospektus. 

Numanoma, jog taip yra dėl kitokios, nei sostinėje, linksminimosi kultūros. Jeigu nesiremiant jokia statistika, bet kuris žmogus pasakytų, kad intuiciškai jaučia – ko gero, sviestuvai Kaune sostinėje į šviesą iškelia daugiau nusikaltimų, kriminalinių veiksmų,  nei sostinėje. Žinoma, Vilniuje, taip pat yra rajonų, kurie suvokiami kaip labai pavojingi (tarkime, Naujininkai, Stoties rajonas, Kirtimai), tačiau, sprendžiant iš vyraujančios nuomonės, atrodo, jog laikinosios sostinės saugumas kur kas mažesnis. Žmonės galvoja, kad pavojų sukelti galintys asmenys galimai dažnai renkasi pačiame miesto centre, kai, tuo tarpu, Vilniuje nusikalstamumas neva vyksta ne centre, o minėtuose rajonuose.  Įdomu tai, jog žmonės nėra teisūs, pagal tai, kaip jiems atrodo, kokie sviestuvai Kaune kur apšviečia daugiausiai nusikaltimų.

Neseniai aplikta apklausa rodo, kad vadinamosiose nesaugiose vietose gyvenantys žmonės ten niekada nepastebėjo daugiau nusikalstamumo, nei kitur, ir apskritai daug kas nė karto nematė jokių smurto apraiškų. Tačiau ten negyvenantieji laikosi tarsi stereotipo, jog anose vietose bus didelis nusikalstamumas. O iš tiesų, policijos duomenys rodo, kad sviestuvai Kaune pigiau apšviečia centre tiek pat nusikaltimų, kiek ir sostinės centre. Taigi, tiek vieno, tiek kito miesto gyventojai iš tiesų turėtų taip pat drąsiai, ar nedrąsiai vaikščioti naktį centrinėmis gatvėmis, nes nesaugumas, bet kokiu atveju, yra didžiausias centre, abejuose miestuose. Sviestuvai Vilniuje taip pat būtent centre išryškina daugiausiai nemalonių dalykų.

Upė ir tiltai

Kaip sviestuvai Klaipedoje gali išryškinti magišką ir tik šiam miestui būdingą vaizdą – pakrantę, uostą, jūros kraštelį, taip Kaunas gali pasipuikuoti itin plačiu Nemunu, ir per jo nutiestų tiltų didybės apšvietimu. Tai tiesa, šviestuvai, internetu esant tiesioginei transliacijai, irgi gali pademonstruoti, kaip puikiai išsiryškina šis gražus civilizacijos stebuklas. Vis dėlto, jeigu lankotės Kaune, nepatingėkite pažiūrėti į naktinį miesto grožį. Būtinai atkreipkite dėmesį, kaip šviečia tiltai. Vieni – baltomis spalvomis, kiti, padaryti ne taip ir seniai, geltona spalva. Tai tikrai puikus, romantiškas vaizdas, kurio gali pavydėti kiti miestai. Galbūt būtent iš Kauno sėmėsi įkvėpimo ir naujojo Vilniaus aplinkkelio projektuotojai, čia taip pat išdėliodami jaukius geltonus šviestuvus. Taip jau yra, kad geltonas apsvietimas yra laikomas šiltu, dėl to iškart ir jaukesniu.

Parduotuvių vitrinos

Žinoma, eidami Kauno alėjomis vakare, jūs negalėsite nepastebėti, kaip puikiai apšviestos parduotuvių vitrinos. Nesvarbu, ar parduotuvės jau užsidarė, ar dar dirba, paprastai parduotuvių, įstaigų sviestuvai sieniniai šviečia visą naktį, taigi, jūs galite grožėtis, tokiu vaizdu. O, jeigu ir artėja didžiausios metų šventės, Kalėdos, tuomet nudžiugsite nuo skirtingų spalvų ir spalvelių, šviesų ir švieselių mirguliavimo.

 
Minksti baldai kauneMinksti baldai kaune
Įkurtuvių atgarsiai

Mūsų draugai Agnė ir Tomas pagaliau įsikūrė, jų namuose – gražūs minksti baldai, Kaune daug kam atrodantys kaip naujovė. Pats butas irgi neprastas – kaip sakoma, koks butas, tokie ir baldai. Pastarieji savo patogumu tikrai minksti, tačiau yra tokie patogūs ir geri, kad norisi sakyti – štai čia tai tikrai kieti baldai. Tai štai, kokie jie man pasirodė, ir kaip visas įkurtuvių vakarėlis praėjo.

Tradicinis išgėrimas

Gal kažkam tai atrodys vulgari, bet man – be galo maloni tradicija, tai tradicinis išgėrimas naujuose namuose. Aišku, kai yra nauji minklsti baldai Kaune, kai ir šiaip viskas nauja ir dar tik pradedama įsikurti, atrodytų, kokie čia dar gali būti labiau tradiciniai negu visada išgėrimai, juk ir taip reikės išgerti. Tačiau šį kartą kalba Kaune eina apie kiek kitą tradiciją. Ar žinote, kaip būdavo krikštijami nauji laivai? Trenkiant šampano butelį į korpusą, linkint, kad vėjai būtų minkšti, bangos palankios, o laivo kūnas visada tvirtas. Taip ir išgėrimas naujame bute, kur yra nauji baldai ir visi žmonės ką tik atsikraustę gyventi, turi įvykti tam tikras simbolinis pašventinimas – paženklinimas.
Taigi, nėra ko stebėtis, jog namuose yra tradiciškai išgeriama. Paprastas paprotinis išgėrimas senovėje nebūdavo siejamas su alkoholizmu, tai būdavo tarsi auka dievams. Taigi ir minksti baldai Kaune bei naujas butas gali būti pakrikštijami būtent tokiu būdu. Tradicija yra tokia: reikia pakelti taures ir susidaužti kiekviename kambaryje. Skirtinguose kambariuose susidaužiant ir bent gurkšnį nuliejant neva dievams, laikoma, kad tai padeda apsaugoti namus ir kiekvieną atskirą kambarį nuo negandų. Laimei, naujakuriai neįsižeidė, kad įgyvendinant šią tradiciją mes pasistengėme taip stipriai, kad aplaistytos buvo ne tik grindys, bet ir minksti baldai Kaune.

Įvertinimas ir apžiūrėjimas

Susirinko apie penkiolika svečių, o tai – gana nemažai. Atrodytų nemažai, jeigu susirinktume tikrai nedidelėje erdvėje, tokioje, kaip nedidukas vieno ar dviejų kambario butukas. Tačiau mūsų šaunuolių pasirinkta vietelė – kur kas prabangesnė, kone kelianti lengvą pavydą. Taigi, jų minksti svetaines baldai stovi tikrai didelėje svetainėje. 

Butas  - lofto tipo. Taigi, aukštomis lubomis, baltomis sienomis, su labai didele, dailiai įrengta erdve. Minkšti baldai, Kauno gyventojams šiems dviems, tarnaus turbūt ilgai. Priderinti prie lofto erdvingumo, jie yra labai dailiai aptraukti odomis, tuo pačiu ir minkšti, ir kieti. Žinoma, ekologijos mylėtojams galbūt reikėtų rinktis dirbtinę odą, parduotuvėse nuolat parduodami ir ja aptraukti minksti kampai. Tačiau Agnė su Tomu pasirinko tikrą odą, nes labai vertina prabangą ir kokybę.

Protmušis įkurtuvių tema

Vakarėlis buvo ne tik įdomus, bet ir labai linksmas. Džiaugiuosi, kad mūsų draugai sugalvojo tokių puikių linksmybių, ir mes galėjome sau leisti, ne tik sudalyvauti visokiose tradicinėse apeigėlėse, bet ir pažaisti, pabendrauti, pasijuokti. Pati linksmiausia atrakcija buvo protmušis, surengtas būtent įkurtuvių, dizaino, interjero tema. Taigi, naudot minksti baldai Kaune tapo esminiu klausimu, kurį žaidimo metu taršėme pirmyn atgal.
Laimėtojai itin džiaugėsi, nes gavo puikių priemonių saviems baldams prižiūrėti. Kartu tai skatino ir domėjimąsi apskritai gerais baldais bei savo namų jaukumo kūrimu. Sužinojau per žaidimą, kur atliekamas minkstu baldu remontas Kaune, ir tai man padėjo vėliau ir pačiai nutempti savo senąją sofą į taisyklą. Kaip visada, tokios šventės pakutena ir tą mano pilve gyvenantį gyvačiuką, kuris sakyte sako: aš taip pat noriu turėti savo namus. Gražius, erdvius, stilingus, malonius ir svarbiausia – savus.

 
Minksti svetaines baldaiMinksti svetaines baldai
Kas tiktų tame svetainės kampe

Nauja man aktuali dilema – kokie minksti svetaines baldai galėtų stovėti pas mane? Kas geriau? Ar sofa, ar kampas, ar kažkokie pufai? Štai žiūriu, kokių baldų galime nusipirkti internete bei parduotuvėse, bei pateikiu variantų paletę. Gal kažkas tiks, o gal netiks niekas.

Kampas

Žinoma, minksti svetaines baldai visada turi derėti prie bendro įvaizdžio. Anksčiau baldai čia buvo dar senoviški. Sovietmečiu vežėme juos iš Vokietijos, dėvėtus. Buvo bjauriai pilki, o paskui siuvykloje juos apkalė gražiu žaliu gobelenu. Dabar tie minksti pufai jau yra morališkai pasenę, taigi, dairomės kažko naujesnio. Kas tai galėtų būti? Daug kas. Šios svetaines pagyvinimui, žinoma, labai tiktų taip pat kažkas minkšto ir sustatomo kampu, tačiau ne būtinai tokio paties modelio, kaip kad buvo anie baldai.

Parduotuvėje, kur parduodami minksti svetaines baldai, pastebėjau, jog galima įsigyti tikrai dailių, papuoštų dalykų. Man itin patiko rudas, su baltais raižiniais kampas. Šie naujieji svetaines komponentai jau nebebūtų tokie minksti, kaip buvo pastarieji. Tačiau, mes su šeima pasitarėme, kad šiek tiek kietesni jie bus sveikesni mūsų nugaroms. Be to, tada ir pajudėsime daugiau, o ne visą laisvalaikį po darbų leisime prie televizoriaus. Žinote, tuo laiku, kai tik ėmė rastis laisvi ir nepriklausomi lietuviški televizijos kanalai, atrodė, jog tai prestižinis dalykas – labai minksti svetaines baldai ir televizorius. Atrodė, kad tik tikri ponai gali sau leisti taip praleisti laisvalaikį. Šiais laikais žmonės vis dažniau atsisako televizijos, vien dėl joje nuolat brukamų reklamų. Taigi, ir minksti svetaines baldai mums labiau reikalingi ne tam palaimingam drybsojimui ir spoksojimui į ekraną.

Modernūs sprendimai

Ėmėme galvoti ir apie itin modernius sprendimus. Pamąstėme, kad tai galėtų būti ne paprasti minksti svetaines baldai Kampe, bet labai tiktų ir, tarkime, dailūs minkšti sėdmaišiai. Juk irgi labai patogu į jį sukristi. Tačiau, ant jo nesėdėsi labai ilgai – o ir nereikia. Tada jau būtų ir kitoks arbatinis staliukas. Reikėtų itin žemo, tokio beveik iki kelių. Puiku, jeigu sėdmaišiai būtų odiniai, o staliukas – stiklinis. Visai kitaip, nei tada, kai stovi minksti kampai, turėtume netradicinį ir tikrai šiuolaikišką interjerą. Tokie minksti baldai dargi ir yra labai mobilūs. jie nedulkės taip stipriai, juos galima lengvai padėti, kur tik nori, tiesiog stumdyti po kambarį kaip kokį kamuolį. Tuo tarpu, jeigu čia stovėtų minksti svetaines baldai – kampai, vargu, ar būtų galima taip paprastai juos pastumdyti į vieną ir į kitas puses.

Spalvų gama

Daug galvojome apskritai apie tai, kokios spalvos turėtų žaviai įsikomponuoti mūsų namuose. Ar reikėtų imti tradicines, maždaug tokias, kokios būdavo čia anksčiau, ir kokias gali sutikti kone kiekvienuose namuose, ar gal labiau reikėtų telktis į kažkokią modernesnę spalvų gamą? Pastaruoju atveju, norėtųsi, kad baldai internetu būtų safyro spalvos, sodrios elektrinės arba bronzos. Nenatūralūs, blizgūs ir prabangiai atrodantys atspalviai man šią dieną rodosi, kaip pats gražiausias būdas išpuošti savo namus. Jeigu kiltų kokių nors kitų minčių, spalvą būtų galima ir pakeisti. 

Tarkime, tokio baldo kaip sėdmaišis, privalumas yra ne tik mobilumas, bet ir formos lankstumas. Užvalkalas gali būti skalbiamas ir lengvai keičiamas kitu. Turint minkštą kampą, tą padaryti taip pat yra įmanoma, tik neaišku, ar visada norėsis. Tačiau, kiekvienam, žinoma, pagal poreikius, ir pagal kišenę.