Lauko baldai

3/26/2013

 
Lauko baldai
Kartu su baldais į lauką

Pirmieji šilti pavasario saulės spinduliai vilioja palikti pabodusias uždarų patalpų sienas ir eiti į lauką. Įkvėpus gaivaus oro, užplūsta teigiamos mintys ir naujos idėjos, todėl galima efektyviai dirbti ir pasiekti kur kas geresnių rezultatų. Tam, kad gryname ore galėtumėte patogiai užsiimti darbine veikla, jums reikia kelių pagrindinių civilizacijos išradimų – elektros, interneto ir kompiuterio (jeigu darbui būtinas kompiuteris) ir, be abejo, patogumo, kurį gali suteikti komfortiški lauko baldai. Jeigu jums atrodo, jog galima sėdėti tiesiog ant žemės ar žolės, po poros valandų tikrai taip nebegalvosite. Sprendimas vienas ir aiškus – įsigyti patvarius, išvaizdžius ir patogius lauko baldus.

Lauko baldai - nuo valgomojo komplektų iki saulės gultų

Kai kalbame apie tai, kokie baldai yra tinkamiausi lauke, pirmiausia pagalvojame apie natūralumą, praktiškumą ir paprastumą. Jeigu turite terasą, erdvų balkoną ar kiemelį, jums išties pravers įvairūs lauko baldai. Valgo

mojo komplektai puikiai tiks skaniems pusryčiams, pietums ar romantiškai vakarienei, minkštas komplektas su jūsų pasirinktomis pagalvėlėmis greitai taps jūsų mėgstamiausia poilsio vieta, o vieno saulės gulto tikrai neužteks visiems, norintiems pasilepinti saulės voniomis.

Dažniausiai lauko baldai gaminami iš medienos, vytelių, metalo ar plastiko. Jeigu norite natūralumo, tuomet pasistenkite, jog lauko terasos baldai susilietų su aplinka, gamta. Tokiu atveju geriausiai tinka medis ar vytelių kompozicijos.

Norintiems unikalumo savo gamtos kampelyje

Įsigyti baldus prekybos centre išties nesudėtinga. Tereikia tam tikros pinigų sumos, laiko ir, kartais, transporto. O jeigu jūsų kriterijų neatitinka nė vienas jau pagamintas baldas? Tokiu atveju išeitis viena – specialus užsakymas ir individualus projektas.

Pageidaujantiems specialių išmatavimų baldų įtikti lengviau, tačiau atsiranda ir tokių, kurie trokšta meno kūrinio. Didžiausia erdvė baldžiaus kūrybai suteikiama, kai lauko baldai gaminami iš medžio. Drozineti lauko baldai paprastai yra reti ir netgi vienetiniai, todėl tikrai išsiskirsite iš aplinkinių. Nors teks pakloti didesnę pinigų sumą, tačiau turėsite tokį baldą, apie kurį galėjote tik pasvajoti. Ranku darbo lauko baldai pasižymi ne tik išskirtine išvaizda, bet ir aukšta kokybe. Jokio standartizavimo ar įrengimų palikto broko. Viskas kruopščiai ir atidžiai, o svarbiausia – specialiai jums. Ar gali būti geriau?

Kai kaina yra pagrindinis pasirinkimo kriterijus

Ką daryti, jeigu negalite rinktis įmantrių ir brangių lauko baldų? Nusiminti tikrai neverta, nes paprastai tokiu atveju renkatės atidžiau ir atrandate tokias alternatyvas, kurių, turint neribotą pinigų sumą, tiesiog nepastebėtumėte. Kaip visa tai atrodo praktikoje? Ar geriau rinktis naują baldą su nuolaida, ar ieškoti pigesnio dėvėto, tačiau vis dar turinčio savo vertę?

Vargu, ar galėtume tiksliai įvertinti, kurie baldai yra priskiriami prie pigių, o kurie prie brangių. Nepaisant to, svetainės baldai gali būti pagaminti iš pigių medžiagų, silpnos ekonomikos ir mažo darbo užmokesčio šalyje. Taip pat jie gali turėti ir prabangiems baldams įprastus ir brangius priedus. Trečia ir bene pati populiariausi grupė – vidutinės kainos baldai. Ieškant pastarųjų, geriausia laukti, kol lauko baldai nuolaidos bangą pagaus. Juolab, kad tokie išpardavimai vyksta reguliariai ir tiesiog reikia išlaukti tinkamo momento. Lauko baldai kainos atžvilgiu taip pat neišsiskiria iš šių vidutinės kainos baldų kategorijos, todėl jau žinote, kuomet reikėtų ieškoti geresnės kainos.

Dėvėti baldai taip pat gali būti puiki alternatyva. Deveti pinti lauko baldai bus ne ką prastesni už naujus, o kaina skirsis bemaž dvigubai. Svarbu atkreipti dėmesį į baldų būklę. Jeigu būsite atidūs, įsigysite nebrangų ir kokybišką baldą.

Didmiesčių baldų salonai ar privačios dirbtuvės miesteliuose?

Jeigu gyvenate didmiestyje, galite paprastai apžiūrėti įvairių lauko baldų, todėl pasirinkti yra lengviau. Gyvenantiems užmiestyje arba mažuose miesteliuose tenka rinktis iš to, ką galima rasti. Lauko baldai vilniuje išsiskirs vakarietišku stiliumi ir mada, o tuo tarpu mažuose miestuose – paprastumu ir praktiškumu. Visuomet skirsis ir kaina, tačiau nepamirškite, jog ji – ne visada turi būti svarbiausias kriterijus. Negi norite taupyti savo patogumo sąskaita?

Jeigu pro langą matote skaisčią saulę, pasiimkite mėgstamą knygą, gaivių vaisių asorti ar ledus bei bent trumpam pamirškite savo darbus ar rūpesčius. Lauko baldai tebūna tos tobulos akimirkos dalimi.



Comments are closed.